Bichectomi

Är ett ingrepp som har tagit hollywood med storm. För att få en hjärtformat och skarp ansiktsform kan man med ett smidigt ingrepp ta bort de överflödiga fettkuddarna som ligger mellan kindbenen och hakan vilka kan ge en oönskat rund ansiktsform som kan se svullen ut.

Ingreppet går fort, sker under lokalbedövning och görs med ett snitt från insidan av munnen, det lämnar med andra ord inga synliga ärr i ditt ansikte.

För vem passar Bichectomi?

  • Personer som vill skapa en skarpare form på ansiktet genom att minska storleken i ansiktets mellersta part
  • Personer som vill ge ansiktet ett mer ungdomligt utseende genom att ta bort fett som tynger ned
  • Personer som har fettfickor runt omkring hakan som får dem att se överviktiga ut, utan att vara det
  • Personer som upplever sig ha ett oönskat runt ansikte som inte påverkas av viktnedgång

Hur går behandlingen till?

Behandlingen utförs av vår plastikkirurg under lokalbedövning. Snittet läggs på insidan av kinden där man går in och tar bort den fettkudde som ligger i mitten av kinden. Det är en enkel procedur som ger ett tydligt resultat.

Utifall patienten skulle genomgå kraftig viktnedgång senare i livet och upplever att ansiktet nu är för smalt är det fullt möjligt att ta fett från en annan del av kroppen och fylla på i kinderna igen. Se behandlingen ”Ansiktsskulptering” i menyn.

Risker

Som vid alla typer av operationer finns det en risk för infektion efter behandlingen men då behandlingen genomförs under lokalbedövning försvinner de risker som följer med narkosen. För att minimera riskerna är det viktigt att du kommer på konsultation innan din operation där vi går igenom allt du behöver veta om behandlingen och läkningsprocessen efter samt svarar på alla frågor du kan tänkas ha. Efter operationen ingår det återbesök för att se till så att du läker som du ska.

Resultat

Det slutgiltiga resultatet av ingreppet går först att se efter 3-5 veckor då svullnaden har lagt sig helt. Resultatet är sedan permanent men ditt ansikte påverkas givetvis av den livsstil du håller efter operationen. Du är alltid välkommen tillbaka till oss om du har funderingar kring ditt resultat.