Fettreducering med kyla!cool1
Nu kan du äntligen behandla fettdepåer utan kirurgi.
-Enkelt och smärtfritt!

Kilning av fettceller ( adipocyler) kan dela till en inflammatorisk process kallad Cold Panniculitis och som förstör fettrika celler. Detta hällsotillstånd upptäckes för mer än 35 år sedan och har under senaste 10 åren utforkats och godkänts* som en metod för minskning av underhudsfett. Behandlingsprincipen som detta tillstånd bygger på kallas selektiv lipolys.
Från tillståndet Cold Panniculitis är det känt att adipocyter är mer känsliga för kyla än andra celltyper, villket förklarar varför selektiv lipolys är möjligt.
CoolContour System utnytjar principen som slektiv lipolys genom noggrant kontrollerad kilning av underhudsfettet.

Efter behandling med CoolContour System sker under en period 6 – 12 veckor en gradvis reduction av fetttlagret. Den omdelbara affekten kan förklaras so matt fettcellmembranen skada av kylan och orsakar kristallisering av fettsyrorna I adicopyterna.

Under den påföljande inflamationen kommer de skadade fettcellerna successivt lösas upp och avlägsnas genom fagocyter, vilka är de rengöringsceller som kroppen naturligt använder. Under de veckorna som lipidema I fettcellerna loses upp sker det ingen förhöjning av värden värden blodfetter. Upplösta lipider tas långsamt och gradvis upp av det normala metaboliska systemet.

Vilka resultat kan förväntas?
Tjockleken av det subkutana skiktet kommer att minska I genomsnitt 20% efter 2-3 månader, och 25% efter 6 månader. Ytterligare minskning kan åstadkommas genom upprepade behandlingar med intervaller om ca 10 veckor.


Före och efter 1 månad och 1 behandling.

Före och efter 3 månader och 1 behandling.