nutation

Sammanfattning
Lipomatic (också känt under namnet Nutational Infrasonic Liposuction), är en av FDA (Food and Drug Administration, den amerikanska motsvarigheten till de svenska Livsmedelsverket och Läkemedelsverket) godkänd behandlingsteknik. Tekniken har bevisade resultat att på ett säkert och effektivt sätt möjliggöra borttagning av fettdepåer med oerhörd precision och ingreppet går att utföra på alla kroppsområden.

Lipomatic-tekniken går ut på att först lösa upp de oönskade fettdepåerna genom vibrerande kanyler och därefter på ett mycket skonsamt sätt suga ut fettcellerna genom kanylerna. Maskinen som används under proceduren hanteras av en kirurg, och den en har ett säkerhetssystem som skyddar nerver och muskelvävnad. 600 vibrationer per minut tar effektivt bort det oönskade fettet och ger ett optimalt resultat med färre blåmärken och mindre risk för ödem (svullnad pga vätskesamling) än vid traditionell fettsugning.

Vad är Liposuction?
Liposuction, som även kallas lipoplasty, är en metod för kroppsskulptering som tar bort oönskade fettdepåer på valfria delar av kroppen. Det kan i princip utföras på vilka områden som helst, tillexempel höfter, bak, rygg, lår, knän, armar, dubbelhaka och buk. Lokala fettdepåer kan bero på många olika saker; det kan till exempel vara ärftligt och vissa områden är extra svåra att få bort genom träning och dieter. I många fall är fettsugning det enda sättet att få bort dem. Fettsugningar handlar oftast inte om en stor förändring av den sammanlagda kroppsmassan utan är snarare ett sätt att effektivt skulptera kroppen på det sättet du önskar. De som får det bästa resultatet överlag är de som är inriktade på att bibehålla den önskade formen även efter ingreppet, genom träning och en sund livsstil.

De bästa kandidaterna för Lipomatic
De bästa kandidaterna för den här typen av fettsugning är de som har specifika problemområden som de vill åtgärda, till exempel överarmarna eller buken. Det är ofta områden som är svåra att få bort på egen hand. Lipomatic används ofta på buken för att framhäva ett underliggande sexpack eller för att ta bort den oönskade dubbelhakan.

Idealkandidaterna är kvinnor och män som redan har en relativt normal vikt och som brukar hålla sin vikt någorlunda stabil och inte har några planer att gå upp eller ner mycket i vikt under den närmsta tiden.

För bästa resultat är det önskvärt att ha en så elastisk hud som möjligt så att huden anpassar sig snyggt i det området där fettet har tagits bort. Elastisk hud är inget som nödvändigtvis försvinner med åldern, så din ålder är inget som bör tas i åtanke innan ingreppet. Du är naturligtvis välkommen på en kostnadsfri konsultation där vi tittar på hur din hud mår och vad vi kan göra för att hjälpa huden att dra ihop sig på bästa sätt efter proceduren.

Som med alla plastikkirurgiska ingrepp är det viktigt att man inte utför det för att försöka förändra andra aspekter av sitt liv som man känner sig tyngd över, men det kan i alla fall hjälpa dig att minska din irritation kring muffinsmagen eller oönskade fettdepåer på tillexempel låren.

Fördelar med Lipomatic jämfört med klassisk fettsugning:

 • Ett aktivt säkerhetssystem som förhindrar att övrig vävnad skadas
 • Mindre traumatiskt för kroppen, vilket innebär färre blåmärken och mindre risk för ödem
 • Bättre för huden som drar ihop sig lättare än vid klassisk fettsugning
 • Mer lätthanterlig apparatur vilket ger kirurgen mer precision
 • Mycket kortare operationstid
 • Mindre smärtsamt
 • Betydligt snabbare återhämtning, redan samma kväll kan du leva ditt liv som vanligt
 • Upp till fyra kilo oönskat fett kan tas bort på bara en timme
 • Betydligt billigare än en klassisk fettsugning som också tar längre tid
 • Ingreppet görs under lokalbedövning
 • Mycket kortare operationstid

 

Priser Från 20.000 kr per område, exakt pris fastställs under konsultation med hänsyn till din kropps förutsättningar.

Behandlingarna ni ser på bilderna ovan är utförda av Dr. Stephan Houyoux,från Belgien.
Läs mer om honom på hans hemsida här