IPL-laserbehandling i Stockholm

Vad är IPL?

IPL betyder intensivtpulsat ljus och är ett ljus som tränger igenom det yttersta hudlagret. Den IPL-teknik vi använder gör det möjligt att ta bort olika kärlförändringar, pigmentfläckar, minska förstorade porer, förstärka elasticiteten och förbättrar hudstrukturen.

Hur fungerar IPL-behandling?

IPL kan med fördel användas för att behandla ansikte, hals, bröst och handryggar. Nedan beskrivs olika typer av behandlingar.

Ljusbehandling av kärl

IPL-ljuset producerar värme som värmer upp den sjuka förändringen till en temperatur tillräckligt hög för att förstöra och ta bort vävnaden. Ljusenergin absorberas av hemaglobinet (det ämne som färgar blodet rött) och blir varmt. När blodet blir tillräckligt varmt koaguleras blodet och kärlväggen förstört. Normalt behövs 2-3 behandlingar för ett fullgott resultat.

Pigmentfläckar

Det finns olika typer av pigmentförändringar och behandlingarna skiljer sig beroende på hur djup de ligger i huden. De vanligaste pigmetförändringarna är; lentigo, åldersfläckar, melasma, solfläckar, fräknar och hyperpigmentering.

Ta bort hår med IPL

IPL tar effektivt bort oönskad hårväxt på kroppen, armhålorna, bikinilinje, ben, rygg och ansikte.
Vi behandlar både kvinnor och män. Våra IPL-utrustning är en av de snabbaste och effektivaste på marknaden vilket innebär att du får en snabb behandling med gott resultat.

Vad händer vid IPL-behandling?

Vi applicerar ett tunt lager gel på området som skall behandlas, koncentrerat ljus passerar genom huden. Ljuset absorberas av hårsäcken och utvecklar värme som förstör hårsäcken.

Vad är skillnaden mellan IPL och laser?

Laser och IPL är bägge två ljuskällor som används för att behandla olika hudproblem med. Laser används vid en våglängd medan IPL består av ljus i flera olika våglängder, men inom ett så kallat fast spektrum.

Devita medical IPL treatments

Före och efter 6 veckor och 3 behandlingar