Ytliga blodkärl i ansiktet

Rodnad och rosacea kan vara besvärande och jobbigt. Ljusa hudtyper rodnar lätt vid värme, kyla och ansträngning. Rodnad kan också bero på hudsjukdomar som rocasea. Det är vanligt att rodnad i ansiktet upplevs som jobbigt, många väljer att dölja den bakom lager av smink eller undviker i värsta fall sociala situationer där rodnaden riskerar att uppträda.

Vad beror ytliga blodkärl i ansiktet på?

Att huden rodnar beror på att blodkärlen i ansiktet vidgas. Pulshöjande aktiviteter som jogging eller nervositet ökar cirkulationen och gör att blodet pumpas ut i kärlen. I ansiktet har vi massor av små fina kärl – när dessa fylls av blod uppträder rådnad.

Går det att ta bort ytliga blodkärl?

Genom IPL-behandling kan man på ett säkert sätt reducera de fina, ytliga blodkärlen i ansiktet.  Den IPL-teknik vi använder har egenskaper som gör det möjligt att ta bort olika kärlförändringar. På vissa ytliga blodkärl ser man resultat på en gång.

Ljusbehandling av ytliga blodkärl

IPL-ljuset producerar värme som värmer upp den sjuka förändringen till en temperatur tillräckligt hög för att förstöra och ta bort vävnaden. Ljusenergin absorberas av hemaglobinet (det ämne som färgar blodet rött) och blir varmt. När blodet blir tillräckligt varmt koaguleras blodet och kärlväggen förstört.

Hur många IPL-behandlingar behövs?

Normalt behövs 2-3 behandlingar för ett fullgott resultat.

Före och efter 2 veckor och 2 IPL-behandlingar.

 

Efter IPL-behandling av ytliga blodkärl i ansiktet kan man känna stickningar, sveda och nypningar, det kan också förkomma en viss rodnad och svullnad. Dessa symtom försvinner efter några timmar. Vid enstaka tillfällen kan en del personer får blåmärken som försvinner efter 5-15 dagar. Förändringar av hudens pigmentering kan förekomma hos solbrända personer.

Före och efter 2 behandlingar.