Vitiligo är en sjukdom som visar sig som bortfall av pigment i huden.  Det betyder att de cellerna som tillverkar vår hudfärg får fel information och pigmentet i huden, slemhinnor och näthinnor faller bort. Resultatet blir vita fläckar på huden. Även håret som växer i dessa vita fläckar tappar sitt pigment och blir vitt.

Det finns ingen gemensam utlösande faktor för de personer som lider av Vitiligo, läkare och forskare har flera olika teorier. Ca 1-2% av världens befolkning drabbas av Vitiligo och 95% av dem får det innan de har fyllt 40 år. Alla som drabbas får sjukdomen med samma symtom och det har ingenting att göra med din ålder, kön eller hudfärg.

Att pigmentera Vitiligofläckar kräver stor skicklighet att hitta samma färgnyans som huden i övrigt samt att få färgen att sitta kvar. För att veta om färgen kommer att sitta kvar rekommenderar vi en test för att se hur bra färgen håller. Vi på Devitakliniker är experter på hyperpigmentering och vi finns här för att hjälpa dig. Boka tid för en konsultation här.