Fettinjektioner för yngre hud

HUDFÖRYNGRING/HUDVÅRD

Mikrofettinjektioner

Injektioner med mikrofett är ett mycket bra alternativ till vanliga fillers och används för att behandla rynkor, förstora läppar, reducera påsar under ögonen med mera. Fettceller tas från utvald fettdepå, exempelvis kärlekshandtagen och injiceras i önskade områden. Eftersom det är kroppsegna ämnen finns det ingen risk för allergi, dock är det vanligt att viss rodnad eller blåmärken uppstår kring det behandlade områdena som normalt försvinner inom två dagar. Fettinjektioner håller i regel bättre än fillers och stamcellerna i mikrofettet är även långverkande och hjälper kollagenproduktionen i sitt nya område vilket får huden att se yngre ut under en längre tid. Behandlingen sker under lokalbedövning och tar ungefär en timme. Ingen efterbehandling krävs men rökning undanbedes eftersom det försvårar läkningen.

Nanofettinjektioner

Nanofett är fettceller från din kropp som har filtrerats mer noggrant än mikrofett, men behandlingen går till på precis samma sätt. Till skillnad från mikrofett fungerar nanofett inte som utfyllnad men har en fantastisk påverkan på din hud, vilket minskar uppkommandet av nya fina linjer. Behandlingen förbättrar elasticiteten markant tack vare tillförseln av stamceller som normalt inte produceras i samma takt i ansiktet som på andra delar av kroppen, där fettet tas ifrån.

Direkt efter behandlingen kan rodnad uppkomma och huden kan se missfärgad ut, aningen vitnad. Även blåmärken är vanligt förekommande. Detta ska i regel försvinna inom en månad och det fullständiga resultatet är synligt efter 4-6 månader.

Användningsområden för nanofettinjektioner

Solskadad hud på exempelvis dekolletage

Ärrbildningar

Mörka ringar under ögonen

Pigmentförändringar

Permanenta rodnader

Mindre rynkor, fina linjer

Hudföryngring

Eftersom fettet till injektionerna tas från kroppen är det vanligt att kombinera dessa behandlingar med fettsugning, pris fastställs därför under konsultation.
KONTAKTA OSS