Fraktionell CO2-laser

Fraktionell CO2-laser används när man vill ha en effektiv och mer bestående hudförbättring och hudföryngring utan besvärande återhämtningstid. Behandlingen ger en kraftig stimulering av kollagen- och elastinbildningen och kan användas på alla hudtyper och överallt på kroppen. Gamla hudceller byts ut mot nybildade celler och hudfläckar med solskadad hud reduceras. Resultatet är en jämnare hudton, hudstruktur och lyster. 

I stället för att skala av huden, som sker vid traditionell laserslipning, skapar koldioxidlaser små kanaler, knappt synliga för ögat, som omges av orörd hud. Kanalernas djup beror på vilken behandling man genomgår. När laserstrålarna träffar huden förångas den och mikroskopiska hål bildas i ett förinställt mönster. De oskadade cellerna runtomkring dessa punkter fyller ut dem med nybildade celler. Nybildning av kollagen och elastin långt ner i hudlagren främjas vilket stramar upp huden och ger ökad elasticitet och spänst. Rynkor, fina linjer, pigmentförändringar, åldersfläckar och akneärr reduceras. 

Behandlingen

Boka inte in en fraktionell CO2-laser om du ska åka på solsemester strax efter, då huden är oerhört känslig för sol under läkningstiden.

Att behandla hela ansiktet tar cirka en timme. Många kunder upplever viss smärta under behandlingen men smärtstillande ges om så önskas. I de flesta fall räcker en behandling gott och väl men vissa kan behöva behandlas i två omgångar om det till exempel finns mycket rynkor som upplevs som ett problem. 

Resultat

Efter behandlingen blir området rodnat och lite svullet men reaktionen är individuell. Dagen efter har det behandlade området en brunare nyans eftersom det på varje liten punkt har bildats en sårskorpa. Det är inte ovanligt med lättare blödningar. Du kan duscha som vanligt men undvik all typ av aktiv hudvård så som syror och peeling. Det är viktigt att man håller huden ren; tvätta försiktigt, badda huden torr med en ren handduk och smörj in den med mjukgörande kräm. Det är viktigt att du skyddar huden mot sol med solskyddsfaktor 50. Inga andra ansiktsbehandlingar ska göras under konvalescenstiden som normalt är cirka 7-10 dagar. 

Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation