IPL-behandling

IPL står för Intense Pulsed Light, det vill säga intensivt pulserande ljus och är inte detsamma som laser. IPL-tekniken används för hudföryngring och förbättring av fina linjer. Den är också ett sätt att effektivt behandla ytliga blodkärl, akne, rodnad efter ärrvävnad, pigmenteringar, rosacea och solskadad hud. 

Huden får en jämnare ton och ett fräschare och friskare utseende och du får ett resultat som syns direkt. Behandlingen stimulerar även kollagenproduktionen, en effekt som kvarstår under cirka sex månader efter behandlingen.  

Behandlingen

Det är viktigt att du inte solar under fyra veckor före behandlingen, detta gäller både solarium och naturlig sol. Använd inte heller brun-utan-sol-produkter under dessa veckor. Du får inte heller sola mellan dina behandlingar om du ska genomföra flera. Använd en kräm med hög solskyddsfaktor på det behandlade området.

Om du behandlas med viss antibiotika är det bäst att vänta tills kuren är klar då preparatet kan göra huden mycket mer ljuskänslig än vanligtvis. Har du hormonella störningar bör dessa åtgärdas innan behandlingen.

När ljusimpulserna träffar huden känner du en värme som snabbt försvinner. Vissa upplever detta som smärtsamt och bedövningssalva kan appliceras före behandling om så önskas. 

För- och efterbilder

IPL-behandling