Kosmetisk pigmentering

Kosmetisk pigmentering går att använda till ett flertal ändamål. Det är nödvändigt att du oavsett område kommer tillbaka till oss en månad efter behandlingen för ifyllnad eller korrigering, för att resultatet ska hålla sig så länge som möjligt. 

Vid kosmetisk tatuering införs pigment i huden med hjälp av nål. Eftersom det yttersta hudlagret, epidermis, undergår ständiga förändringar i form av döda hudceller som ersätts av nya, så tatueras det sterila färgpigmentet både på det lagret men också på det underliggande lagret som heter dermis. Individer kan hantera pigmentet på olika sätt. Man kan aldrig på förhand uppskatta hur en enskild individ kommer att reagera på en pigmentering och vilket slutresultat som uppnås. 

Behandlingen

Behandlingen är uppdelad i två besök: Den första består och konsultation och behandling. Den andra behandlingen är nödvändig och görs efter 30 dagar, detta på grund av att kroppen stöter bort en del pigment från det behandlade området. Om den andra behandlingen ej utförs finns en stor risk att färgen försvinner i förtid. Resultatet är individuellt och beroende på varje persons hudpigment/hudfärg. 

Behandlingsområden

Ögonbryn

För att skapa fylligare och mer definierade ögonbryn används ofta kosmetisk pigmentering. Du bestämmer själv design tillsammans med Dorina Andersson, Devitas ägarinna som har utfört kosmetisk pigmentering i över 20 år. Behandlingen tar ca 30 minuter och bedövningssalva läggs på före för att du ska känna så lite som möjligt. 

Eyeliner

En kosmetisk pigmentering av eyeliner läggs mellan fransarna och du bestämmer själv resten av designen. Behandlingen tar ca 30 min och bedövningssalva läggs på före för att du ska känna så lite som möjligt. 

Läppar – kontur, läppfärgning & läppförstoring

Med kosmetisk pigmentering av läpparna går det att skapa en illusion av fylligare läppar utan injektioner. Du kan välja mellan att bara göra en läpplinje eller om du vill fylla i hela läpparna med en färg, som att du har läppstift året runt. Behandlingen tar ca 30 minuter och bedövningssalva läggs på före för att du ska känna så lite som möjligt. 

Pigmentering

Vitiligo är en pigmentrubbning där cellerna som producerar pigment inte fungerar som de ska överallt. Detta resulterar i vita ”fläckar” som kan behandlas med kosmetisk pigmentering så att de får samma färg som resterande hud. 

Bröstvårta

Efter bröstförminskning, lyft, cancer etc får vissa personer ärr eller pigmentförlust som kan upplevas som störande. Genom behandling av ärret och pigmenttillförsel i området kan man återställa färgen för att skapa en illusion av en bröstvårta så lik originalet som möjligt. 

Pigmentering – vitiligo, bröstvårta, ärr

Ett ärr från exempelvis en plastikoperation eller brännskada går att göra nästintill osynligt. Metoden för ärrkamouflage bygger på att tillföra ett pigment i en hudnära färg vilket gör att ärret nästan inte syns. Det fungerar bra på alla slags vita ärr på kroppen, i ansiktet eller runt bröstvårtorna. Även brännskadad hud kan få ett bättre utseende. 

Hårsimulering

En hårsimulering med kosmetisk pigmentering kan inte jämföras med en hårtransplantation – utan mer som ett komplement för att dölja eventuella ärrvävnader. Hårsimulering används för att simulera hår så att det ser tätare ut. 

Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation


Läs vår Integritetspolicy hur vi behandlar dina personuppgifter