Kosmetisk pigmentering

ÖVRIGT

Permanent Make-Up

Kosmetisk pigmentering går att använda till ett flertal ändamål. Vi rekommenderar att du oavsett område kommer tillbaka till oss en månad efter behandlingen för ifyllnad eller korrigering, för att resultatet ska hålla sig så länge som möjligt.

Behandlingsområden:

Ögonbryn

För att skapa fylligare och mer definierade ögonbryn används ofta kosmetisk pigmentering. Du bestämmer själv design tillsammans med Dorina Andersson, Devitas ägarinna som har utfört kosmetisk pigmentering i över 20 år. Behandlingen tar ca 30 minuter och bedövningssalva läggs på före för att du ska känna så lite som möjligt.


Eyeliner

En kosmetisk pigmentering av eyeliner läggs mellan fransarna och du bestämmer själv resten av designen. Behandlingen tar ca 30 min och bedövningssalva läggs på före för att du ska känna så lite som möjligt. Med kosmetisk pigmentering av läpparna går det att skapa en illusion av fylligare läppar utan injektioner. Du kan välja mellan att bara göra en läpplinje eller om du vill fylla i hela läpparna med en färg, som att du har läppstift året runt. Behandlingen tar ca 30 minuter och bedövningssalva läggs på före för att du ska känna så lite som möjligt.


Bröstvårta

Efter bröstförminskning, lyft, cancer etc. får vissa personer ärr eller pigmentförlust som kan upplevas som störande. Genom behandling av ärret och pigmenttillförsel i området kan man återställa färgen för att skapa en illusion bröstvårta så lik originalet som möjligt. Vitiligo är en pigmentrubbning där cellerna som producerar pigment inte fungerar som de ska överallt. Detta resulterar i vita ”fläckar” som kan behandlas med kosmetisk pigmentering så att de får samma färg som resterande hud.


Hårsimulering

En hårsimulering med kosmetisk pigmentering kan inte jämföras med en hårtransplantation – utan mer som ett komplement för att dölja eventuella ärrvävnader. Hårsimulering används för att simulera hår så att det ser tätare ut.

Behandlingen

Vid kosmetisk tatuering införs pigment i huden med hjälp av nål. Eftersom det yttersta hudlagret, epidermis, undergår ständiga förändringar i form av döda hudceller som ersätts av nya, så tatueras det sterila färgpigmentet både på det lagret men också på det underliggande lagret som heter dermis. Individer kan hantera pigmentet på olika sätt. Man kan aldrig på förhand uppskatta hur en enskild individ kommer att reagera på en pigmentering och vilket slutresultat som uppnås.

Behandlingen består av två ingrepp som är uppdelad i två betalningar.

Den första betalningen inkluderar konsultation och behandling. Behandling nummer två är nödvändig och görs efter 30 dagar, detta pga att kroppen stöter bort en del pigment för det behandlade området.

Om den andra behandlingen ej utförs finns en stor risk att färgen försvinner i förtid.

Resultatet är individuellt och beroende på varje persons hudpigment/hudfärg.

Från 1000 kr per behandlingstillfälle, paketpris fastställs vid kostnadsfri konsultation. 
KONTAKTA OSS