Devitalyftet – lyft utan kirurgi

Devitalyftet är en av klinikens mest uppskattade behandlingar. Behandlingstekniken har testats av en mängd läkare världen runt med fantastiska resultat och kan göras både runt ögonen samt i hela ansiktet. Vi använder fraktionell CO2-laser som är ett utmärkt redskap för att vrida tillbaka klockan och ge dig en piggare uppsyn. 

Ögonlyft

Området kring ögonen är mycket känsligt och tunt, vilket gör huden där extra känslig mot solens strålar. Musklerna runt ögonen är i hög grad utsatta vilket gör att rynkor uppkommer i området i högre grad än i resten av ansiktet. 

Behandlingen

En bedövningssalva appliceras runt ögat några minuter före behandlingen. Eftersom vi använder laser så nära ögat kommer du att få ett specialutformat ögonskydd av metall för att skydda ögonen. När lasern träffar huden gör den det i ett snabbt flöde som orsakar mikrokanaler, små hål, i ett rutmönster under och runt ögat. Behandlingen tar endast 5 till 7 minuter och smärtan är minimal. De små kanaler som lasern bildar orsakar en omedelbar hudåtstramning och stimulans av hudens kollagenproduktion. 

Resultat

När behandlingen är klar applicerar vi en svalkande kräm som lugnar huden. Området runt ögat kommer att vara svullet och rött i ungefär två dagar efter behandlingen, men det är tillåtet att täcka detta med make up och leva ett normalt liv direkt efter ingreppet. Ungefär en månad efter behandlingen kan vi inte bara se ett verkligt lyft av ögonpartiet, utan även en minskning av rynkor under och runt ögat. Resultatet håller i regel i två år. För varje månad blir de små rynkorna runt ögonen mindre och mjukare, huden stramas upp, vävnaden drar ihop sig och lyfter ögonlock och ögonbryn.

För att få det bästa möjliga resultatet rekommenderar vi upp till fyra behandlingar, en gång var tredje vecka. Efter det räcker det med en uppföljningsbehandling varje år för att bibehålla det goda resultatet.

Ansiktet

CO2-laser är en av de bästa engångsbehandlingarna för en jämnare, spänstigare och fastare hud med en jämnare hudton, struktur och lyster samt för att få bort pigmentförändringar och ärrvävnad. 

Behandlingen

En bedövningssalva appliceras i ansiktet några minuter före behandlingen. Laserstrålar skjuts djupt ner i huden och bildar mikrokanaler vilket stimulerar produktionen av nytt kollagen och elastin. Behandlingen utnyttjar kroppens naturliga läkningsprocesser som skapar ny, friskare och mer följsam hud. Resultat syns och känns redan efter en vecka men huden fortsätter att förbättras upp till sex månader.

För de flesta krävs endast en behandling men i vissa fall rekommenderar vi två till fyra behandlingar om man till exempel inte tål höga ljusstrålar, eller om hudskadan är av en mer aggressiv typ. Undvik att sola dig tre till fyra veckor före och efter behandlingen då det innebär en risk för pigmentfläckar och använd en ansiktskräm med solskyddsfaktor 50 efteråt. 

Efter behandlingen

En återhämtningstid på en till två veckor behövs. Vi rekommenderar smärtstillande tabletter före och efter behandlingen. Efter behandlingen kommer huden att vara röd, varm och den kännas svullen – det upplevs som en kraftig solbränna. Den mest intensiva värmekänslan försvinner efter cirka 2-3 timmar. Dusch, varma bad och bastu samt fysisk träning skall undvikas i 48 timmar efter behandlingen.

Rodnad och svullnad varierar från person till person beroende på hudstruktur och vad som behandlats. Huden kommer att ha en rödaktig ton i cirka en vecka efter behandlingen och det kan ta upp till tre dagar innan svullnaden går ner. Detta är helt normalt och ett tecken på att vävnaden i dermis (det mellersta av hudens tre huvudskikt, en bindväv rik på kollagen och elastin) läker.

Det är viktigt att hålla huden ren och smörja den flera gånger per dag med en salva som vi tillhandahåller. Under läkningen kan det klia när de små mikroskopiska såren läker – det är mycket viktigt att inte klia sig på grund av infektionsrisk och ärrbildning. Efter två-tre dagar börjar huden flagna. Då det slutat flagna kan man dölja kvarstående rodnad med make-up och det går bra att återgå till arbetet. Undvik att sola dig tre till fyra veckor efter behandlingen då det innebär en risk för pigmentfläckar och använd en ansiktskräm med solskyddsfaktor 50. 

Resultat

När huden har läkt färdigt märker man en klar förbättring av hudens följsamhet, fina linjer samt rynkor, ärr, pigmentering och hudytans struktur.