Fotona Dynamis SP

Avancerad laserteknik för hudföryngring utan kirurgi – och mycket mer 

Devita har en rad icke-kirurgiska laserbehandlingar för ansiktet och kroppen med Fotona Dynamis SP, en avancerad laser med en helt ny kombination av två laserteknologier som möjliggör en stor variation av behandlingar:

 • Icke-kirurgiskt ansiktslyft och volymisering 
 • Ökad läppvolym 
 • Kroppsskulptering och skin tightening 
 • Minskning av fina linjer runt ögonen 
 • Ven- och kärlbehandlingar 
 • Behandling av akne 
 • Peeling för behandling av djupare rynkor och akneärr 
 • Minskning av ärr och hudbristningar 
 • Hårborttagning 
 • Behandling av pigmentfläckar och godartade hudförändringar
 • Behandling av nagelsvamp och vårtor 
 • Intimlaser
 • NightLase – Snarkningar
devita

Fotona4D

Fotona4D är en kombination av fyra olika lägen av laserbehandling som används för att motverka åldrande i ansiktet genom att strama upp och föryngra huden. Behandlingen ger också en jämnare hudyta. 

Fotona LipLase

Fylligare, mjukare läppar utan injektioner. Laserbehandling med LipLase ger ett omedelbart resultat: Konturering, ökad läppvolym, minskning av rynkor runt munnen och en jämnare hudstruktur på läpparna. 

Till skillnad från injektioner med fillers är behandlingen icke-invasiv och patienten utvecklar sitt eget kollagen i läpparna. Behandlingen utförs på insidan av läpparna, på läpparna samt på läppkonturen. 

Fotona TightSculpting®

TightSculpting är en icke-kirurgisk lasermetod för att ta itu med både kroppsfett och hudens ytutseende. Den är avsedd för såväl ytlig som djup uppvärmning av huden, i syfte att minska fettdepåer, kärlekshandtag och forma kroppen. 

För- och efterbilder

Tightsculpting®

devita

Fotona laserbehandling för fina linjer, solskador och rynkor

Med åldern saktar cellernas naturliga produktion av kollagen och elastin ner och hudens förmåga att binda vatten avtar. Huden förlorar en del av sin lyster och rynkor uppträder. 

Peeling med laser används för att förbättra och släta ut hudens struktur, minska rynkor, små ärr, solskador och porer. Under behandlingen avlägsnas de ytliga lagren av huden försiktigt på ett mycket exakt sätt för att främja förnyelse och ny kollagentillväxt. 

Fotona SmoothEye icke-kirurgiskt ögonlyft

SmoothEye är en uppstramningsbehandling för ögonlocken och områdena runt ögonen. Behandlingen ger en förbättrad hudelasticitet och volym, jämnare hudstruktur och en reducering av rynkorna runt ögonen. 

Ven- och kärlbehandlingar

Laserbehandlingar är nu ett rutinmässigt förfarande för att avlägsna många typer av vaskulära lesioner som åderbråck, ådernät, blodkärlsnystan och de kapillära kärlmissbildningar som går under namnen eldsmärke eller portvinsfläck i dagligt tal. Lasern skapar värme som bara påverkar blodkärlen utan att skada huden. 

Laserbehandling av akne och akneärr

Laserbehandling minskar akneinflammationen genom att värma överaktiva talgkörtlar, påskynda läkningsprocessen och minska risken att utveckla ny akneinflammation. Laserbehandling av akneärr är baserat på en exakt och skonsam återuppbyggnad av huden, där lasern absorberas av de övre mikrolagren i huden för att förånga ärrad hud och stimulera produktionen av nytt kollagen i dermis. Dermis är det mellersta av hudens tre huvudskikt, en bindväv rik på kollagen och elastin. 

Laserbehandling av ärr och hudbristningar

Laser är en effektiv metod att behandla ett brett spektrum av ärrvävnader. Skin resurfacing är en laserpeeling som dels försiktigt peelar det övre hudlagret vilket förnyar hudens yta, dels aktiverar kollagenbildningen för en slätare hud. 

Hårborttagning med laser

Oönskat kropps- och ansiktshår är ett vanligt problem för många män och kvinnor av alla hudtyper. Laserhårbehandlingar är ett säkert, effektivt och bekvämt sätt för permanent hårreduktion och Fotonas system lämnar de omgivande vävnaderna opåverkade.

Håret växer i olika faser och det är bara växande hårstrån som kan behandlas. Cirka 10-30 procent av det totala antalet aktiva hårsäckar är växande samtidigt vilket innebär att det behövs minst fem behandlingar för att komma åt alla hårstrån. Det är dock individuellt hur många behandlingar som krävs för att uppnå önskat resultat. 

Fotona IcontiLase

Med hjälp av denna patenterade laserteknologi med minimalt invasiv behandling mot stressurininkontinens. Urinrörsstödet förbättras genom fototermal förstärkning av vaginalväggen.

Behandlingen fungerar bäst hos patienter med mild till måttlig stressurininkontinens med mycket bra resultat även vid svår stressinkontinens. 

Fotona IntimaLase

IntimaLase är en icke-invasiv laserbehandling baserad på fototermal åtstramning av vaginala slidväggarna som försämras med ålder samt barnafödande. Fördelarna är många bla bättre sexliv, och mindre urinläckage. 

Pigmentfläckar och godartade hudförändringar

Laser är ett enkelt, snabbt, effektivt och säkert sätt för att ta bort en mängd olika godartade pigmentfläckar och godartade hudförändringar som fräknar, åldersfläckar, födelsemärken, vissa kärlskador, hormonell pigmentering, åldersvårtor och ytliga solskador. Behandlingen fungerar så att lasern förstör pigmentet i huden och inget kirurgiskt ingrepp behövs. 

Fotona NightLase® - Snarkningar

Snarkningar kan vara ett stort problem och beror på i de flesta fall att gommen är mjuk och förslappad. Fotona Laser värmer vävnaden exakt och kontrollerat, då påverkar man de delar av vävnaden som bidrar till snarkningar. Munnen är extra mottaglig och slemhinnorna krymper extra mycket vilket bidrar till en öppnare andning.

Denna behandling har även visat sig ha positiva effekter på personer med baktierieinfektioner i halsen. Behandling är smärtfri, men man kan känna sig lite ”rivig” i halsen, detta försvinner efter några timmar. Rekommenderas 3 behandlingar och slutresultat ses efter ca 12 mån. 

Nagelsvamp / Onychomycosis

Nagelsvamp kallas också onkomykos eller tinea unguium och orsakas vanligen av svampar tillhörande gruppen trådsvampar (dermatofyter). Tånaglarna drabbas oftare än fingernaglarna eftersom de växer långsammare och oftare befinner sig i en mörk och fuktig omgivning som svampen trivs i. Den vanligaste orsaken är att fotsvamp spridit sig till nageln Lasern hettar upp din nagel, och når ner i nagelbädden och nagelbanden där svamparna trivs.

Genom att vi behandlar dig med laser dödas svampen successivt, vilket resulterar i att en ny frisk nagel börjar växa ut. Eftersom nageln tar lång tid på sig att växa, syns inte fullt resultat efter ca 12 månader. Vi rekommenderar 3-6 behandlngar varje vecka. 

Vårtor

Vårtor är vanligast på händer och fötter, men kan förekomma över hela hudkostymen. Vårtor ges olika namn beroende på utseende och kroppslokal. Vanliga vårtor kallas ofta verruca vulgaris. Platta vårtor kallas verruca plana och sitter oftast i ansikte eller på handryggar, mest hos barn.

Vårtor är oftast asymtomatiska, men kan, utöver kosmetiskt störande utseende, orsaka smärta, inte minst om de är lokaliserade på tryckutsatta områden såsom fotsulan (verruca plantaris) våran Er:YAG laser skadar inte ytan på huden, utan går ner till vårtans rot och koagulerar blodkärlen som ”matar” vårtan och efter ca 4 veckor lossnar vårtan själv.

Oftast räcker det med en behandling, men ibland kan det behöva upprepas. Lasern har också antibakteriella effekter som främjar snabbare läkning och minskar risken att de kommer tillbaka.