Fotona Dynamis SP

Avancerad laserteknik för hudföryngring utan kirurgi – och mycket mer 

Devita har en rad icke-kirurgiska laserbehandlingar för ansiktet och kroppen med Fotona Dynamis SP, en avancerad laser med en helt ny kombination av två laserteknologier som möjliggör en stor variation av behandlingar:

 • Icke-kirurgiskt ansiktslyft och volymisering 
 • Ökad läppvolym 
 • Kroppsskulptering och skin tightening 
 • Minskning av fina linjer runt ögonen 
 • Ven- och kärlbehandlingar 
 • Behandling av akne 
 • Peeling för behandling av djupare rynkor och akneärr 
 • Minskning av ärr och hudbristningar 
 • Hårborttagning 
 • Behandling av pigmentfläckar och godartade hudförändringar
 • Behandling av nagelsvamp och vårtor 
 • Intimlaser
 • NightLase – Snarkningar
devita

Fotona4D

Fotona4D är en kombination av fyra olika lägen av laserbehandling som används för att motverka åldrande i ansiktet genom att strama upp och föryngra huden. Behandlingen ger också en jämnare hudyta. 

Fotona LipLase

Fylligare, mjukare läppar utan injektioner. Laserbehandling med LipLase ger ett omedelbart resultat: Konturering, ökad läppvolym, minskning av rynkor runt munnen och en jämnare hudstruktur på läpparna. 

Till skillnad från injektioner med fillers är behandlingen icke-invasiv och patienten utvecklar sitt eget kollagen i läpparna. Behandlingen utförs på insidan av läpparna, på läpparna samt på läppkonturen. 

Fotona TightSculpting®

TightSculpting är en icke-kirurgisk lasermetod för att ta itu med både kroppsfett och hudens ytutseende. Den är avsedd för såväl ytlig som djup uppvärmning av huden, i syfte att minska fettdepåer, kärlekshandtag och forma kroppen. 

För- och efterbilder

Tightsculpting®

devita

Fotona laserbehandling för fina linjer, solskador och rynkor

Med åldern saktar cellernas naturliga produktion av kollagen och elastin ner och hudens förmåga att binda vatten avtar. Huden förlorar en del av sin lyster och rynkor uppträder. 

Peeling med laser används för att förbättra och släta ut hudens struktur, minska rynkor, små ärr, solskador och porer. Under behandlingen avlägsnas de ytliga lagren av huden försiktigt på ett mycket exakt sätt för att främja förnyelse och ny kollagentillväxt. 

Fotona SmoothEye icke-kirurgiskt ögonlyft

SmoothEye är en uppstramningsbehandling för ögonlocken och områdena runt ögonen. Behandlingen ger en förbättrad hudelasticitet och volym, jämnare hudstruktur och en reducering av rynkorna runt ögonen. 

Ven- och kärlbehandlingar

Laserbehandlingar är nu ett rutinmässigt förfarande för att avlägsna många typer av vaskulära lesioner som åderbråck, ådernät, blodkärlsnystan och de kapillära kärlmissbildningar som går under namnen eldsmärke eller portvinsfläck i dagligt tal. Lasern skapar värme som bara påverkar blodkärlen utan att skada huden. 

Laserbehandling av akne och akneärr

Laserbehandling minskar akneinflammationen genom att värma överaktiva talgkörtlar, påskynda läkningsprocessen och minska risken att utveckla ny akneinflammation. Laserbehandling av akneärr är baserat på en exakt och skonsam återuppbyggnad av huden, där lasern absorberas av de övre mikrolagren i huden för att förånga ärrad hud och stimulera produktionen av nytt kollagen i dermis. Dermis är det mellersta av hudens tre huvudskikt, en bindväv rik på kollagen och elastin. 

Laserbehandling av ärr och hudbristningar

Laser är en effektiv metod att behandla ett brett spektrum av ärrvävnader. Skin resurfacing är en laserpeeling som dels försiktigt peelar det övre hudlagret vilket förnyar hudens yta, dels aktiverar kollagenbildningen för en slätare hud. 

Hårborttagning med laser

Oönskat kropps- och ansiktshår är ett vanligt problem för många män och kvinnor av alla hudtyper. Laserhårbehandlingar är ett säkert, effektivt och bekvämt sätt för permanent hårreduktion och Fotonas system lämnar de omgivande vävnaderna opåverkade.

Håret växer i olika faser och det är bara växande hårstrån som kan behandlas. Cirka 10-30 procent av det totala antalet aktiva hårsäckar är växande samtidigt vilket innebär att det behövs minst fem behandlingar för att komma åt alla hårstrån. Det är dock individuellt hur många behandlingar som krävs för att uppnå önskat resultat. 

Fotona IcontiLase

Med hjälp av denna patenterade laserteknologi med minimalt invasiv behandling mot stressurininkontinens. Urinrörsstödet förbättras genom fototermal förstärkning av vaginalväggen.

Behandlingen fungerar bäst hos patienter med mild till måttlig stressurininkontinens med mycket bra resultat även vid svår stressinkontinens. 

Fotona IntimaLase

IntimaLase är en icke-invasiv laserbehandling baserad på fototermal åtstramning av vaginala slidväggarna som försämras med ålder samt barnafödande. Fördelarna är många bla bättre sexliv, och mindre urinläckage. 

Pigmentfläckar och godartade hudförändringar

Laser är ett enkelt, snabbt, effektivt och säkert sätt för att ta bort en mängd olika godartade pigmentfläckar och godartade hudförändringar som fräknar, åldersfläckar, födelsemärken, vissa kärlskador, hormonell pigmentering, åldersvårtor och ytliga solskador. Behandlingen fungerar så att lasern förstör pigmentet i huden och inget kirurgiskt ingrepp behövs. 

Fotona NightLase® - Snarkningar & sömnapné

Fotonas NightLase är en icke-invasiv, patientvänlig laserbehandling för att ökad sömnkvalitet. NightLase minskar effekterna av sömnapné och minskar snarkningens ljudstyrka. Den värmer vävnaden exakt och kontrollerat vilket ger en sammandragning av kollagenet i munslemhinnan. Fotonas patenterade laser optimerar laserpulsernas längd och är tillräckligt skonsam för att användas på den känsliga vävnaden i munnen men tillräckligt stark för att ge kliniskt effektiv uppvärmning.

Varje behandling varar cirka 15 minuter och kräver ingen bedövning eller konvalecens. Resultat märks ofta redan efter den första sessionen. Vi rekommenderar tre behandlingar under en sexveckorsperiod för att uppnå bästa resultat. Effekten har visat sig vara upp till ett år och behandlingen kan upprepas. 

Fotona ClearSteps - Nagelsvamp

Ofta börjar nagelsvamp som vanlig fot- eller handsvamp för att sedan få fäste i naglarna. Fotonas laserbehandling av nagelsvamp är patientvänlig, enkel och effektiv. Laserljuset värmer jämnt över de påverkade områdena i nageln och huden, vilket försvagar och dödar de mikroskopiska parasiter som orsakar nagelsvamp vilket resulterar i att en ny, frisk nagel kan växa ut i stället. Det tar cirka sju till tolv månader för en frisk nagel att växa ut. Vid långt gången nagelsvamp är tillväxten ännu långsammare, ibland upp till två år.

Antalet behandlingar varierar beroende på nagelsvampens omfattning och naglarnas skick. Om nagelsvampen är ytlig och inte har gått så långt får man ett snabbare resultat; om naglarna är kraftigt drabbade behövs fler behandlingar innan nagelsvampen försvinner. Sporerna som fanns under senaste behandlingen, som ännu inte utvecklats till svamp, kan bli till svamp efter några veckor. Därför krävs upprepade behandlingar under en viss tidsperiod. Efter behandling en gång i veckan under fyra till sex veckor blir de flesta av med svampen men hur många behandlingar som krävs är individuellt. Vid varje besök behandlar vi alla tio naglar på fötterna eller händerna.

Hygien och skötsel i samband med behandling:

Fötter: Använd inte andras strumpor eller skor – använd egna badtofflor om du duschar eller simmar på offentliga anläggningar – byt strumpor dagligen och tvätta dem i mint 60 grader – använd skor som andas, lägg skorna i frysen då och då eller tvätta dem om det går – tvätta fötterna dagligen, använd en särskild handduk till fötterna, tvätta handduken i 60 grader – gå gärna barfota när du kan – använd inte kosmetiskt nagellack

Händer: Använd inte andras vantar eller handskar – byt vantar/handskar dagligen och tvätta dem i minst 60 grader – handskar som inte går att tvätta lägger du i frysen – använd handskar/vantar som andas och när de blir blöta byt till ett par torra – tvätta händerna dagligen. använd en särskild handduk till händerna, tvätta handduken i 60 grader – använd inte kosmetiskt nagellack 

Vårtor

Vårtor är vanligast på händer och fötter, men kan förekomma över hela kroppen. Med laser behandlas vårtor snabbt och effektivt, och metoden är skonsam. Laservärmen stryper vårtans egen blodförsörjning vilket gör att den långsamt ”dör” och försvinner bort. Den omkringliggande vävnaden påverkas inte. Lasern har antibakteriella effekter som främjar snabbare läkning och minskar risken att de kommer tillbaka.

Ofta räcker det med en behandling, men det kan behövas flera laserbehandlingar för att vårtan helt ska gå bort. Ingen speciell hudvård behövs efteråt.