Bröstförminskning i Stockholm - Utan narkos

Lipomatic – Smärtfri fettsugning

Detta är en helt ny metod för dig som vill reducera bröstens volym utan traditionell bröst kirurgi. Här avlägsnas endast fettvävnad och fettsugningen lämpar sig lika väl för asymmetri så som bröstreduktion. 

Bröstförminskning med fettsugning tenderar att leda till mindre skador i bröstet , lämnar mindre synliga ärr , resultera i färre komplikationer och möjliggör en snabbare återhämtning för patienter.

En annan fördel är att de flesta kvinnor som har bröstförminskning med fettsugning inte behöver få sina bröstvårtor placering ändras , så amning efter bröstförminskning med fettsugning är mer sannolikt än amning efter traditionell bröstförminskning. 

Gynekomasti

Den vanligaste orsaken till Gynekomasti, eller ”man boobs” som det också kallas, är övervikt, men det kan också ha medicinska orsaker så som hormonella förändringar. Utvecklingen av för stora mansbröst kan uppstå i alla åldrar och innebär ofta en psykologisk belastning. En del män väljer därför att göra en förminskning av brösten.

Operation av gynekomasti syftar till att minska storleken på mansbröst. Detta sker med fettsugning och/eller genom borttagning av bröstkörtelvävnad via små snitt längs vårtgårdens undre kant. Operation av gynekomasti tar cirka en timme och sker under lokalbedövning, varefter man kan återvända hem. 

Fettsugning

De bästa kandidaterna för den här typen av fettsugning är de som har specifika problemområden som de vill åtgärda. Det är ofta områden som kan vara svåra att bli av med på egen hand. Det mest optimala är kunder som bibehåller en hälsosam livsstil och inte sedan tidigare har tendenser att öka och minska i vikt kraftigt. De fettcellerna som tas bort kommer aldrig mer att återbildas i de behandlade områdena, vilket kan leda till att fettet fördelar sig ojämnt vid kraftig viktuppgång. Som med alla plastikkirurgiska ingrepp är det viktigt att man inte utför behandlingen i syfte att försöka förändra andra aspekter av sitt liv som man känner sig tyngd över. Fördelar med Lipomatic jämfört med klassisk fettsugning:

  • Ett aktivt säkerhetssystem som förhindrar att övrig vävnad skadas
  • Mindre traumatiskt för kroppen, vilket innebär färre blåmärken och mindre risk för ödem
  • Bättre för huden som drar ihop sig lättare än vid klassisk fettsugning
  • Betydligt kortare operationstid
  • Snabbare återhämtning, redan dagen efter kan de allra flesta återgå till sin normala livsstil
  • Ingreppet utförs under lokalbedövning

Före en fettsugning är det obligatoriskt att komma på en konsultation där vi tillsammans går igenom dina förutsättningar , ditt personliga hälsotillstånd och svara på alla frågor du kan tänkas ha. Inför din fettsugning kommer du att få med dig medicin att ta dagen innan behandlingen samt descutantvål att tvätta dig med på operationsdagen. Du kommer även få en detaljerad lista av allt du behöver tänka på innan och efter din fettsugning. Konsultationen inför våra kirurgiska ingrepp hålls till en kostnad av 500 kr.

Det är viktigt att du noggrant tänker igenom ditt val att genomgå fettsugningen, resultatet är permanent och kan innebära en stor förändring av din kropp.

När du kommer hit på förmiddagen inför din operation kommer du att få sedering som gör att du sover genom ingreppet och inte upplever någon smärta.

När du vaknar får du sätta på dig kompressionsplagg anpassat efter behandlingsområdet. 

Resultat

Efter att du vaknat upp i lugn och ro vill vi att en anhörig kommer och följer dig hem, alternativt att du tar en taxi eftersom du kommer att vara dåsig. Det är inte tillåtet att själv köra hem efter sederingen.

Medicinen du fick av oss under konsultationen ska tas även en dag efter behandlingen. Dagen efter behandlingen tar du bort kompresserna och sen kan du duscha med dina vanliga hygienprodukter.

Kompressionsplaggen du har fått med dig ska du bära i minst två veckor efter behandlingen, dag och natt.

Du kommer att vara svullen och ha blåmärken kring det behandlade området, det är väldigt individuellt hur länge detta kvarstår men det är inte ovanligt att det tar upp till en månad innan de har försvunnit. Du är välkommen på kostnadsfri kontroll ca en vecka efter behandlingen. Vid behov ingår det en kostnadsfri behandling med carboxy för att finjustera resultatet, detta diskuteras vid återbesöket.

Det slutgiltiga resultatet är inte synligt förrän 6 månader efter ingreppet, så ha tålamod!

Från 30 000:-, exakt pris fastställs under konsultation med hänsyn till din kropps förutsättningar. 

Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation


Läs vår Integritetspolicy hur vi behandlar dina personuppgifter