Lipödem

Lipomatic – Smärtfri fettsugning 

Lipödem är en kronisk sjukdom som påverkar hur fettet fördelas. Detta sker främst i lår, stuss och höfter genom att det bildas mer underhudsfett än normalt. Dock kan även mage och armar bli lidande av denna förmodade ärftliga sjukdom.

Det är en sjukdom som i princip enbart drabbar kvinnor. Sjukdomen bryter ofta ut i samband med större hormonella förändringar i livet. Det kan exempelvis uppdaga sig vid puberteten, graviditet eller klimakteriet.

När sjukdomen bryter ut bryter ut blir kroppens fettceller större vilket bidrar till att den drabbade personen blir större framförallt kring höfter, lår och rumpa. Ibland kan lipödem förväxlas med lymfödem – dock skiljer sig de båda sjukdomarna åt. Bland annat genom att lipödem förekommer mer symmetriskt på kroppen.

Devita kliniken är stolt medlem i Svenska Ödem Förbundet.

Behandlingen

De bästa kandidaterna för den här typen av fettsugning är de som har specifika problemområden som de vill åtgärda. Det är ofta områden som kan vara svåra att bli av med på egen hand. Det mest optimala är kunder som bibehåller en hälsosam livsstil och inte sedan tidigare har tendenser att öka och minska i vikt kraftigt. De fettcellerna som tas bort kommer aldrig mer att återbildas i de behandlade områdena, vilket kan leda till att fettet fördelar sig ojämnt vid kraftig viktuppgång. Som med alla plastikkirurgiska ingrepp är det viktigt att man inte utför behandlingen i syfte att försöka förändra andra aspekter av sitt liv som man känner sig tyngd över. Fördelar med Lipomatic jämfört med klassisk fettsugning:

  • Ett aktivt säkerhetssystem som förhindrar att övrig vävnad skadas
  • Mindre traumatiskt för kroppen, vilket innebär färre blåmärken och mindre risk för ödem
  • Bättre för huden som drar ihop sig lättare än vid klassisk fettsugning
  • Mer lätthanterlig apparatur som ger kirurgen mer precision och därigenom möjlighet att behandla mindre områden så som kinder och dubbelhaka
  • Betydligt kortare operationstid
  • Snabbare återhämtning, redan dagen efter kan de allra flesta återgå till sin normala livsstil
  • Ett billigare alternativ gentemot klassisk fettsugning
  • Ingreppet utförs under lokalbedövning

Genom att flytta fett från oönskade områden till platser du vill fylla ut får du på ett skonsamt sätt två behandlingar i ett.

Av fettet som transplanteras stannar 30-50% kvar på i det nya området och eftersom det endast är vävnad från din egen kropp som används finns det inget okänt ämne som kroppen kan reagera på eller stöta bort, en risk som alltid finns vid implantat. Ingreppet sker, som fettsugningen, under lokalbedövning.

Före en fettsugning är det obligatoriskt att komma på en konsultation där vi tillsammans går igenom dina förutsättningar och svara på alla frågor du kan tänkas ha. Du kommer att få med dig medicin att ta dagen innan behandlingen samt descutantvål att tvätta dig med inför operationen. Du kommer även få en detaljerad lista av allt du behöver tänka på innan och efter behandling. Konsultationen inför våra kirurgiska ingrepp hålls till en kostnad av 500 kr som räknas av från totalbeloppet om du väljer att genomgå behandling.

Det är viktigt att du noggrant tänker igenom ditt val att genomgå fettsugningen, resultatet är permanent och kan innebära en stor förändring av din kropp.

När du kommer hit på förmiddagen inför din operation kommer du att få sedering som gör att du sover genom ingreppet och inte upplever någon smärta.

När du vaknar får du sätta på dig kompressionsplagg anpassat efter behandlingsområdet. 

Resultat

Efter att du vaknat upp i lugn och ro vill vi att en anhörig kommer och följer dig hem, alternativt att du tar en taxi eftersom du kommer att vara dåsig. Det är inte tillåtet att själv köra hem efter sederingen.

Medicinen du fick av oss under konsultationen ska tas även en dag efter behandlingen. Dagen efter behandlingen tar du bort kompresserna och sen kan du duscha med dina vanliga hygienprodukter.

Kompressionsplaggen du har fått med dig ska du bära i minst två veckor efter behandlingen, dag och natt.

Du kommer att vara svullen och ha blåmärken kring det behandlade området, det är väldigt individuellt hur länge detta kvarstår men det är inte ovanligt att det tar upp till en månad innan de har försvunnit. Du är välkommen på kostnadsfri kontroll ca en vecka efter behandlingen. Vid behov ingår det en kostnadsfri behandling med carboxy för att finjustera resultatet, detta diskuteras vid återbesöket.

Det slutgiltiga resultatet är inte synligt förrän 6 månader efter ingreppet, så ha tålamod!

Från 25 000:- per område, exakt pris fastställs under konsultation med hänsyn till din kropps förutsättningar. 

Kontakta oss eller lämna dina uppgifter för en konsultation


Läs vår Integritetspolicy hur vi behandlar dina personuppgifter